Чешки гражданин окончателно е признат за виновен за убийството на

...
 Чешки гражданин окончателно е признат за виновен за убийството на
Коментари Харесай

15 г. затвор за чешки гражданин, убил по особено мъчителен начин жена в София

 

Чешки жител дефинитивно е приет за отговорен за убийството на жена в столицата. Софийският градски съд му е наложил на наказване 15 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим за изтърпяване.

Установено е, че на 25 април 2021 година на бул. „ Стефан Стамболов “ в София той съзнателно умъртвил 31-годишната тогава жена, като ѝ е нанесъл минимум два удара с пестник в лявата и дясната теменно-слепоочни области на главата.

Убийството е осъществено по изключително непосилен метод за убитата, защото породените ѝ болки и премеждия траяли минимум два часа.

 Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор

През това време тя е била в положение душевен да осъзнава и прочувствено да претърпява протичащото се с нея. След това е настъпило последователно замъгляване на съзнанието ѝ и неговата цялостна загуба.

Пострадалият е открит в безпомощно положение на улицата

Първоинстационната присъда е доказана от Софийски апелативен съд.  Касационно обжалване на решението му не е било позволено. Присъдата на Софийския градски съд е влезнала в действие.  Софийската градска прокуратура (СГП) неотложно е подхванала дейности за привеждане в осъществяване на наложеното наказване отнемане от независимост за период от 15 години.

Според събраните по делото доказателства  чехът и убитата жена живели дружно в апартамент в центъра на София. Често употребявали алкохол и се карали.

При скандал сред двамата в края на април 2021 година пред столичен магазин, той обидил дамата, а тя счупила бутилка от бира и с парче стъкло замахнала към него, като му нанесла порезно пострадване във врата.

Нараняването му предизвикало краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота. Пререканието сред двамата траяло още известно време, след което те се помирили.

Открити са кости, предадени за експертиза

Към 00:30 часа на 25 април двамата се прибрали заедно в населяваното от тях жилище. Започнали да се карат. Тогава обвиненият нанесъл минимум два удара с ръка, свита в пестник, в лявата теменно-тилна и дясната теменно-слепоочна области на главата на дамата, с което ѝ предизвикал тежка закрита черепно-мозъчна контузия, довела до оток на мозъка и парализа на жизненоважни центрове на сърдечносъдовата и дихателната системи.

Вследствие на това към 12:00 часа на 25 април 2021 година дамата е починала. 

В поддръжка на обвиняването са събрани доказателства посредством разпити на очевидци, съдебно-медицинска експертиза на мъртвец, съдебно-химическа експертиза, ДНК експертизи, протоколи за оглед на местопрестъпление, протокол за освидетелстване, фотоснимки от осъществените дейности по следствие и други доказателствени материали.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР